u-paralimpiyskomu-selischi-tokio-2020-viyavleno-pershiy-vipadok-koronavirusu

У паралімпійському селищі Токіо-2020 виявлено перший випадок коронавірусу

 • 20649 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. У спортсмена в Паралімпійському селищі Токіо 2020 виявлено Covid-19. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

У день початку Ігор офіційні особи заявили, що серед людей, які працюють на Іграх за межами селища, були виявлені ще дев'ять нових випадків, і що спортсмен, особистість якого не розголошується, був переведений в ізолятор.

У Токіо, де діє надзвичайний стан, у вівторок в цілому було зареєстровано 4220 нових випадків зараження і дев'ять смертей від коронавірусу.

Було зареєстровано декілька позитивних випадків серед спортсменів-паралімпійців, зареєстрованих за кордоном і в тренувальних таборах в Японії перед Іграми, але цей випадок є першим, який виявили в селищі.

Маса Така, прессекретар оргкомітету, підтвердив, що тепер спортсмен перейде на 14-денний карантин.

"З 1 липня по 22 серпня було проведено майже 767 000 тестів, а кількість позитивних результатів - 236, що означає, що показник позитивності залишається 0,03%. Що стосується останньої кількості підтверджених випадків, було п'ять випадків серед жителів Японії і ще п'ять випадків серед нерезидентів Японії", - сказав він.

Минулого тижня ParalympicsGB повідомив про позитивний результат тесту на Covid серед членів команди з плавання в підготовчому таборі в Сузуке, при цьому двоє спортсменів згодом були ізольовані. Також було підтверджено, що тренер чоловічої команди з баскетболу на візках Хадж Бхану також отримав позитивний результат на Covid у Великій Британії і не поїде на Ігри.

Доповнення

На Національному стадіоні у Токіо сьогодні пройшла церемонія відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор, які пройдуть в японській столиці з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу