u-par-pidtverdili-scho-zaprosili-putina-na-samit-briks-nezvazhayuchi-na-order-na-aresht

В ПАР підтвердили, що запросили путіна на саміт БРІКС, незважаючи на ордер на арешт

 • 473957 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Міністр ПАР з міжнародних відносин і співробітництва Наледі Пандор підтвердила, що її країна запросила російського диктатора взяти участь у саміті групи країн БРІКС, незважаючи на ордер на арешт, виданий Міжнародний кримінальний суд (МКС) проти нього. Про це УНН повідомляє з посиланням на EFE.

Цитата

«Президент путін є одним із лідерів БРІКС і запрошений на саміт, хоча я думаю, що ордер МКС (на арешт) викликає занепокоєння», — заявила Пандор.

Як держава-член МКС, Південна Африка, яка в серпні цього року прийме саміт глав держав і урядів блоку в Дурбані, зобов'язана співпрацювати в арешті путіна, після того як минулої п'ятниці міжнародний суд ухвалив рішення про арешт, виписавши ордер на президента росії за ймовірні військові злочини.

Вона зазначила, що неодноразово згадувала про «проблему подвійних стандартів у світових справах».

«Є багато інших країн, які були залучені до воєн, вторгнень на території, вбивств людей і арештів активістів, але жодна з них не цікавилася МКС — додала Пандор.

Доповнення

Міністр ПАР з міжнародних відносин і співробітництва Наледі Пандор заявила, що уряд має обговорити ордер на арешт російського диктатора володимира путіна. Також проведуть консультації з рф.

Sky News повідомляло, що Південна Африка юридично зобов'язана привести у виконання ордер на арешт путіна під час його можливого візиту на конференцію в серпні.

Представник президента ПАР Вінсент Магвеня заявляв, що Південна Африканська Республіка знає про свої юридичні зобов'язання щодо ордера від Міжнародного кримінального суду на арешт володимира путіна, який, як очікується, візьме участь у саміті БРІКС.

Українські Національні Новини

Новини Світу