u-nimechchini-viyavili-brazilskiy-shtam-koronavirusu

У Німеччині виявили "бразильський" штам коронавірусу

 • 12789 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У Німеччині вперше виявили новий варіант коронавірусу з Бразилії. Його підтвердили у мандрівника, який повернувся з Бразилії до федеральної землі Гессен, повідомили у місцевому міністерстві соціальних справ у п'ятницю, 22 січня, передає Deutsche Welle, інформує УНН.

Цитата:

"Інфікована особа прибула 21 січня до Франкфуртського аеропорту з Бразилії. Нову мутацію підтвердили під час ПЛР-тесту в лабораторії. Більше інформації відомство не надало", - йдеться у повідомленні.

Контекст

За даними Інституту Роберта Коха (RKI), виявлений у Бразилії новий варіант коронавірусу схожий за своїми змінами на мутацію, що виявили у Південній Африці.

Раніше стало також відомо, що "південноафриканський" штам коронавірусу на початку січня потрапив до Бразилії.

Нагадаємо, у світі було зафіксовано поширення трьох нових варіантів коронавірусу - з Великої Британії, Південної Африки і Бразилії. Усі вони, за попередніми даними, є більш заразними, але поки що немає доказів, що вони призводять до більшої кількості смертей.

Випадки інфікування британським і південноафриканським варіантом коронавірусу вже були підтверджені у Німеччині.

Зазначимо, що нещодавно у Німеччині продовжили локдаун до середини лютого, обмеження вирішили посилити.

За даними Університету Джонса Хопкінса (США), станом на 15:05 22 січня, у Німеччині зафіксовано 2 113 108 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, від її наслідків померли 50 919 осіб. 

Українські Національні Новини

Здоров'я