u-naftogazi-poyasnili-zvidki-u-nikh-groshi-na-premiyi

У "Нафтогазі" пояснили, звідки у них гроші на премії

 • 11119 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. НАК "Нафтогаз" виплачує зарплати, премії та фінансує свої витрати за рахунок додаткових надходжень. Про це на прес-конференції повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент УНН.

“Ми отримуємо наші зарплати, премії та фінансуємо усі наші витрати за рахунок додаткових надходжень, а не з тих грошей, які сплачують українці за спожитий газ. Ми отримали більше ніж 2,1 млрд доларів від „Газпрому“ у вигляді газу за рішенням Арбітражу. Цей газ ми продали на українському ринку, отримавши за нього гроші. Ці гроші ми не маємо сплачувати „Газпрому“, адже ми виграли справу у „Газпрому“. Ці 2,1 млрд доларів, яки ми отримали від „Газпрому“ і йдуть на фінансування усіх наших витрат”, — пояснив Вітренко.

Як додав він, ці 2,1 мрлд доларів у 8,5 разів перевищують усі адміністративні витрати “Нафтогазу”.

Нагадаємо, “Нафтогаз” вирішив преміювати своїх співробітників на 46,3 млн доларів за перемогу в Стокгольмському арбітражі у суперечці з ПАТ “Газпром”.

Після цього Кабмін направив до наглядової ради "Нафтогазу" лист з проханням переглянути рішення щодо високих премій для правління компанії.

Згодом уряд схвалив рішення про заборону виплати бонусів та винагород в державних компаніях України.

Українські Національні Новини

Політика