u-mzs-vvazhayut-peremogoyu-rishennya-yespl-po-krimu

У МЗС вважають "перемогою" рішення ЄСПЛ по Криму

 • 14381 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Сьогоднішнє рішення Європейського суду з прав людини про визнання прийнятною справу про порушення прав людини у тимчасово окупованому Криму та перехід до розгляду справи по суті є важливим кроком на шляху до притягнення РФ до юридичної відповідальності. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує кореспондент УНН.

"Це перемога України. Це важливий крок на шляху до притягнення Росії до юридичної відповідальності за агресію проти України. І з кожним кроком ціна цієї відповідальності зростатиме", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що Україна проводить юридичні дії проти Росії не тільки в ЄСПЛ, але і в Міжнародному морському трибуналі і Суді ООН.

"Вони всі крок за кроком підтверджуватимуть ту правду, яку доносила Україна світові з 2014 року, коли почалася російська агресія, і спростовуватимуть усю пропаганду, яку поширювала Росія", - сказав міністр.

Як повідомлялося раніше в УНН, сьогодні Європейський суд з прав людини сьогодні визнав "прийнятною" справу про порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму та перейшов до розгляду справи по суті. Згодом прокуратура АРК пояснила суть справи України проти РФ, яку ЄСПЛ визнав прийнятною.

Слід зауважити, що із опублікованого рішення також стало відомо, що ЄСПЛ відмовився розглядати анексію Криму у справі України проти РФ. Також ЄСПЛ відхилив декілька інших скарг.

Нагадаємо, порушення прав людини в окупованому Криму Росією супроводжуються незаконними затриманнями кримських татар і громадських активістів, проведеннями у них обшуків, а також організацією фальсифікованих судових процесів. Відбуваються так само релігійні утиски української церкви, на що Україна неодноразово висловлювала протест.

Також нещодавно Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію по Криму.

Резолюція чітко визначає нелегітимність органів і посадових осіб РФ в Криму у контексті посилення міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму.

Українські Національні Новини

Політика