u-mzs-bilorusi-zayavili-scho-rosiyskiy-posol-namagavsya-zruynuvati-vidnosini-moskvi-i-minska

У МЗС Білорусі заявили, що російський посол намагався зруйнувати відносини Москви і Мінська

 • 13275 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. МЗС Білорусі звинуватило посла РФ в Білорусі Михайла Бабича у спробі, яка нібито має місце зруйнувати дружні відносини двох братніх народів. Про це повідомляє Белта з посиланням на сайт зовнішньополітичного відомства, передає УНН.

"Протягом довгого часу ряд зовнішніх сил безуспішно намагалися зруйнувати тісні і дружні відносини двох братніх народів", - заявив начальник управління інформації та цифрової дипломатії МЗС Анатолій Глаз.

Він виступив з твердженням, ніби російському дипломату "успішно і ефективно вдається" надати негативний ефект на взаємини Москви і Мінська "буквально за кілька місяців", чого нібито не вдавалося "зовнішнім силам протягом декількох останніх десятиліть".

Білоруський дипломат припустив, що Бабич нібито "не бачить ніякої різниці" між російським федеральним округом і незалежною державою. Глаз також нагадав про слова президента Олександра Лукашенка, які прозвучали в п'ятницю в посланні білоруському народу і парламенту. Він "абсолютно чітко і ясно висловився з приводу незалежності держави і скептичного, м'яко кажучи, ставлення до багатовікової історії з боку окремих іноземних політиків".

Як повідомляв УНН, Білорусь направила свої пропозиції РФ по інтеграції.

Українські Національні Новини

Новини Світу