u-moz-pidbili-kovidniy-pidsumok-za-tizhden-lokdaun-prinis-svoyi-plodi

У МОЗ підбили "ковідний" підсумок за тиждень: локдаун приніс свої "плоди"

 • 14679 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Протягом минулого тижня в Україні було виявлено понад 30 тисяч хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, що на близько 14 тисяч менше (або на понад 53%), аніж тижнем раніше. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує УНН.

Цитата:

"За минулий тиждень було виявлено 30 612 випадків (захворювання - ред.) на коронавірусну хворобу. Це майже на 14 тисяч менше, ніж було позаминулого тижня. Окреме питання — тестування. На минулому тижні було зроблено 144 280 тестувань методом ПЛР, а також 20 207 досліджень на виявлення антигену так званими "швидкими" тестами, експрес-тестами, які є в сімейних лікарів", - повідомив Степанов.

Деталі

Міністр зазначив, що від початку нового року було поставлено майже 1,5 мільйона експрес-тестів сімейним лікарям.

"Є всі можливості робити максимальну кількість ПЛР-тестувань. Я хочу нагадати, що можливості наших лабораторій із ПЛР-тестування складають близько 75 тисяч тестувань на добу", - додав глава МОЗ.

Варто нагадати

Станом на 8:00 25 січня в Україні зафіксовано вже 1,194 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, добовий приріст, за 24 січня - найменший з початку року - 2516.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину, - по всій території країни правила "помаранчевої" зони.

Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого. Розглядається можливість продовжити адаптивний карантин до 31 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство