u-minsotspolitiki-rozpovili-pro-osnovniy-napryamok-roboti-schodo-pereselentsiv

У Мінсоцполітики розповіли про основний напрямок роботи щодо переселенців

 • 8894 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Головна мета Міністерства соцполітики – зменшити безпосередній контроль щодо переселенців, тобто перевести усі перевірки та контрольні заходи в електронний формат. Про це сказав на презентації результатів дослідження ситуації внутрішньо переміщених осіб в Україні заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, передає кореспондент УНН.

"Ми змінюємо механізм роботи з переміщеними особами. Наша основна мета - вони не повинні додатково контролюватись. Треба роботи електронний обіг, електронний контроль, і якомога менше перевіряти і контролювати таких людей напряму. Людина має ставати на облік ВПО після чого її можуть вже не перевіряти, контроль буде проходити повністю автоматично. Це повинні робити державні органи самостійно", - сказав Шамбір.

Як уточнив він, головними проблемами для переселенців є проблема житла та проблема зайнятості, а також питання соціальної захищеності громадян, які цього потребують.

Як повідомляв УНН, середньомісячний дохід на одного члена домогосподарства переселенця становить 2 239 грн. Він є нижчим за фактичний прожитковий мінімум – 3 215 грн. Про це свідчать результати опитування проведеного МОМ та Агентством ООН з питань міграції в березні 2018 року.

Нагадаємо, на харчуванні змушені заощаджувати 27,5% жінок проти 20,7% чоловіків серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це свідчать дані дослідження “Стан дотримання та забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб”.

Українські Національні Новини

Суспільство