u-ministra-milovanova-ne-vistachilo-chasu-prokomentuvati-skandal-v-dp-ukrspirt

У міністра Милованова не вистачило часу прокоментувати скандал в ДП “Укрспирт”

 • 10363 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Ще перед початком сьогоднішнього брифінгу міністра розвитку економіки Тимофія Милованова стало зрозуміло, що він не налаштований відкрито спілкуватися з пресою. У міністерстві журналістів розділили на “своїх” та “чужих”, тримаючи останніх за дверима до останнього, передає кореспондент УНН.

Розголос інциденту та неодноразові скарги в пресслужбу Кабміну врешті дали результат і “небажаних” журналістів, зокрема кореспондента УНН таки впустили на брифінг міністра.

Темою брифінгу були державні агрокомпанії, перепідпорядковані Мінекономіки з МінАПК. До таких належить зокрема і ДП “Укрспирт”, де нині протестує трудовий колектив.

Там, нагадаємо, виступають проти призначення нового старого керівника Сергія Блескуна та вимагають не демонополізувати спиртову галузь перед приватизацією держкомпанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники ДП "Укрспирт" пояснили, чому проти нового керівника Блескуна

Профсоюз ДП “Укрспирт” звернувся із таким зверненням до Президента України, уряду та парламенту. Та жодного разу скандал в ДП “Укрспирт” не прокоментував профільний міністр Милованов.

Він і сьогодні відмовився прокоментувати кореспонденту УНН ситуацію на держпідприємстві, посилаючись на брак часу.

Запитання мали звучати так: Чи готовий він задовольнити вимоги трудового колективу ДП “Укрспирт”? Звідки взялася сума у 6-7 млрд грн, очікуваних міністерством від приватизації демонополізованого (без ліцензій) ДП “Укрспирт” та чому цієї суми немає в проекті бюджету на 2020 рік?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр Милованов зустрічається з горілчаними гігантами замість профспілок

Річ у тім, що експерти, коментуючи цю цифру, переконують в її ефемерності.

“Новопредставленний тимчасовим урядом тимчасовий керуючий Укрспирту Блескун вирішив відразу блиснути і заявив про 6-7 млрд грн, які ми легко отримаємо від приватизації цього самого ДП "Укрспирт". Теж непогано. Свіжа ідея, гідна сума, відразу відчувається масштабність і сміливість. Залишилося знайти диво-інвестора, який заплатить 6-7 млрд грн за підприємство з вартістю активів 0,86 млрд (у тому числі основних засобів 0,13 млрд) і EBITDA приблизно 0,04 млрд грн", - порахував колишній міністр Максим Мартинюк.

Такої ж думки економічний експерт Ігор Гарбарук.

"Новопризначений керівник "Укрспирту" Сергій Блескун говорить про 6 млрд грн, які вони зможуть виручити при продажу держкомпанії. Пані Ковалів (Юлія Ковалів, заступник голови Офісу Президента - ред.) говорить, що це буде 5 млрд грн. Але про які 5 млрд грн може йти мова, якщо це буде дорівнювати ціні металобрухту”, - каже він.

Та позиції Милованова з цього приводу почути сьогодні не вдалося. Натомість, він пояснив, чому так мало претендентів на посаду керівника ДП “Укрспирт” тим, що колись одного з них вбили.

“Там історично є питання фізичної безпеки”, - сказав Милованов.

Також Милованов повідомив, що завтра Президент буде у Тернополі, де обговорить ситуацію в ДП “Укрспирт”.

Українські Національні Новини

Економіка