u-minagropolitiki-ochikuyut-scho-grechki-bude-zibrano-blizko-140-tis-tonn-zbir-pshenitsi-zaversheno

У Мінагрополітики очікують, що гречки буде зібрано близько 140 тис тонн. Збір пшениці завершено

 • 1294047 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що очікується, що в Україні буде зібрано близько 140 тис тонн гречки. Також він зазначив, що річне споживання в Україні становить приблизно 110-120 тис тонн гречки. Про це він розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«Якщо ми говоримо про культури, які визначає пшениця, гречка, зернові, пшоно ..., то уже збір їх завершився у більшості. Почнемо з пшениці, основного джерела виготовлення борошна. По пшениці збір завершено. Зібрано понад 19 мільйонів тонн. Щоб ми розуміли - внутрішнє споживання всієї пшениці й продовольчої й фуражної становить 7-8 мільйонів тонн. Тобто зібрано більше, ніж у два з половиною рази ніж потрібно», - розповів Висоцький.

Деталі

Він зазначив, що наразі активно йде збір врожаю гречки.

«Приблизно 1/3 уже зібрано. Досить швидко продовжується збір врожаю. По гречці ми очікуємо, дивлячись на існуючу врожайність і посівні площі, що буде зібрано близько 140 тис. тонн. Щоб в нас було знов розуміння - річне споживання становить в Україні приблизно 110-120 тис. тонн. Тому існуючого врожаю більш ніж достатньо для того, щоб забезпечити річне споживання і навіть сформувати перехідні залишки. Наголошу, що 1/3 зібрано. Фактично до кінця вересня завершиться повністю збір, на 90% плюс. І вже з жовтня можна буде споживати гречку нового врожаю», - сказав Висоцький.

Крім того, за його словами, майже завершився збір вівса.

«Якщо ми говоримо про виробництво вівса, так само збір майже закінчився. Зібрано вдвічі більше ніж внутрішнього споживання і по просу аналогічно також зібрано у 2,5 раза більше ніж внутрішнього споживання. Тому по цих базових продуктах можете бути спокійні. Вже існуючого врожаю і те, що дозбирується, в принципі, достатньо для того, щоб цілий рік мали що споживати вітчизняного виробництва», - сказав Висоцький.

Доповнення

2 вересня повідомлялося, що в Україні аграрії зібрали 25,8 млн тонн зерна нового врожаю. Збір зернових ранньої групи підходить до завершення.

Цього року в Україні планують засіяти озимими культурами 65% від минулорічної площі – 4,7 млн га, але завдяки деокупації територій прогнозовані площі можуть збільшитися.

Українські Національні Новини

Економіка