u-merezhi-zyavivsya-list-napisaniy-klikhom-sentsovu

У мережі з'явився лист, написаний Клихом Сенцову

 • 7954 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Український політв’язень Станіслав Клих написав листа українському режисеру Олегу Сенцову, засудженому у РФ. Фотографію листа опублікувала на своїй сторінці у facebook правозахисниця Марія Томак, передає УНН.

Вона зазначила, що лист було написано до оголошення Сенцовим про завершення голодування. Він так і не потрапив до режисера.

"Привіт, Олеже! Передаю тобі великий привіт із в’язниці міста Верхньоуральська Челябінської області. Стежу за твоїм станом і голодуванням в "Новой газете" (російське видання – ред.). Якщо у тебе дуже погане здоров’я, я б просив тебе припинити голодування. Смерті ми не потрібні, ти потрібен своїй мамі та дітям. Я тебе не засуджуватиму, якщо ти припиниш голодування, але, тим не менше, розумію, що все це дістало, особливо обіцянки якнайшвидшого звільнення в листах. Я такі листи теж отримую, і це так само дратує, як і тебе, але потрібно розуміти, що люди, які з усього світу пишуть листи, бажають нам добра. З моменту твого голодування проблемі українських політв’язнів стали приділяти більше уваги. За це, думаю, ми всі тобі вдячні... P.S. Отримав від тебе листівки ще у Грозному в 2016-му. Бажаю, не дивлячись ні на що, повернутися до своїх дітей", - написав Клих Сенцову.

Нагадаємо, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Також нагадаємо, 5 жовтня у Росії повідомили, що Сенцов припинив голодування. Згодом у той же день голова ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов підтвердив українському Омбудсмену Людмилі Денісовій, що Сенцов відмовився від голодування.

Сам Сенцов повідомив, що до нього заплановано застосування примусового харчування, а його думка при цьому вже не враховується.

Українські Національні Новини

Політика