u-mariupoli-proveli-antiteroristichni-navchannya

У Маріуполі провели антитерористичні навчання

 • 16258 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. У районі проведення операції Об’єднаних сил Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях провела дводенні антитерористичні навчання. Заключна фаза тренувань пройшла у морській акваторії Маріуполя. Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує УНН.

"Тренування відбувалися на кількох стратегічних об'єктах міста в умовах, максимально наближених до реальних. Участь у навчаннях взяли представники регіональних підрозділів Збройних Сил України, Служби безпеки, Нацгвардії, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування. Головною метою навчальних заходів стала перевірка та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії в умовах імовірної диверсійної та терористичної загроз", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники зборів відпрацювали алгоритм спільних дій із нейтралізації "злочинців", які за легендою навчань планували здійснити диверсію у місті та захопити судно у Маріупольському морському порту. Силовики провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів із виявлення та знешкодження умовних диверсантів.

"Керівництво Штабу Антитерористичного центру СБУ детально проаналізувало кожну фазу спецоперації, відзначивши ефективність задіяних сил і засобів. Також представникам задіяних суб'єктів боротьби із тероризмом були надані додаткові рекомендації щодо підвищення рівня готовності із протидії терористичним загрозам", - резюмували у СБУ.

Як повідомлялося раніше в УНН, на півдні України танкісти і десантники провели відпрацювання з бойової підготовки.

Українські Національні Новини

Політика