u-lvovi-cherez-rozpilennya-gazovogo-balonchika-gospitalizuvali-dvanadtsyat-studentiv

У Львові через розпилення газового балончика госпіталізували дванадцять студентів

 • 8206 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 23 жовтня. УНН. У Львові через розпилення перцевого газу у гуртожитку постраждало дванадцятеро студентів. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА, передає кореспондент УНН.

"22 жовтня, близько 22:45 год. у Львові в гуртожитку Ставропігійського вищого професійного училища на вул. Випасовій,11 внаслідок розпилення газового балончика у стані різного ступеня важкості з діагнозом: “токсична дія не встановленої речовини” у медичні заклади м. Львова госпіталізовано 13 осіб - 12 дітей у МДКЛ та 1 доросла особа в ОКЛ. Станом на 06:00 год. 23 жовтня госпіталізовано 7 дітей (віком 15-16 років): 4 дитини в реанімації, 3 дитини в терапевтичному відділення. Решта потерпілих проходять лікування амбулаторно", - повідомили у департаменті. 

Як повідомили правоохоронці, інформацію про подію їм повідомили медики.

Близько 21.30 одна зі студенток, мешканка гуртожитку, зайшла до кімнати свого знайомого, також студента, щоб забрати свій зарядний пристрій до телефону. У кімнаті вона побачила балончик яскравого кольору, вирішила, що це парфуми та розпилила його вміст. Насправді ж балончик містив газ подразнюючою дії "Перець-4". Як пояснив власник, балончик він придбав кілька днів тому через мережу Інтернет.

"Чотирьох студентів після надання їм медичної допомоги лікарі відпустили за місцем проживання, інші залишаються у лікарні",- повідомили у Нацполіції.

Поліцейські встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у чернігівській школі двоє школярів розпилили газ з балончика, внаслідок чого четверо дітей потрапили до лікарні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП