u-los-andzhelesi-cherez-narkotorgivlyu-zaareshtuvali-eksministra-oboroni-meksiki

У Лос-Анджелесі за наркоторгівлю заарештували ексміністра оборони Мексики

 • 13534 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. У Лос-Анджелесі заарештували мексиканського генерала Сальвадора Сієнфуегоса, який обіймав посаду міністра оборони Мексики з 2012 по 2018 роки, за звинуваченнями у торгівлі наркотиками та відмиванні коштів. Про це пише “Голос Америки”, передає УНН.

Зазначається, що в США 72-річного ексміністра оборони Мексики звинувачують у змовы з метою постачання наркотиків до Америки в 2015-2017 роках та в тому, що дозволяв наркокартелю Н-2 “безкарно діяти” в обмін на хабарі.

Його також підозрюють у співпраці зі злочинцями в своїй країні.

За словами президента Мексики Андреса Обрадора, цей арешт став свідченням того “як деградувала державна служба під час неоліберального періоду”. 

Сієнфуегос — не перший колишній мексиканський високопосадовець, заарештований у США. У 2019 році ексміністра безпеки Мексики Ґарсія Луну було заарештовано. Він перебуває під судом в Нью-Йорку за звинуваченнями в отриманні мільйонних хабарів від наркокартелю “Ель Чапо”.

Як повідомляв УНН, в США в липні 2019 року засудили до довічного ув’язнення 62-річного мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана, відомого на прізвисько “Ель Чапо” (“Коротун”).

Українські Національні Новини

Новини Світу