u-kremli-zayavili-scho-ne-znayut-pro-plani-obminyati-sentsova-na-rosiyan

У Кремлі заявили, що не знають про плани обміняти Сенцова на росіян

 • 6832 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У Кремлі не знають про плани обміняти українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській тюрмі, на росіян. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков радіостанції "Говорить Москва", передає УНН.

"Ні. Нічого не відомо", - сказав Д.Пєсков, відповідаючи на питання, чи відомо йому про існування планів обміняти О.Сенцова на росіян.

Нагадаємо, раніше російська "Новая газета" з посиланням на власне джерело повідомила, що Москва має намір обміняти режисера Олега Сенцова на Віктора Бута, Костянтина Ярошенка та Марію Бутину і готова вести про це переговори з США. При цьому Україна не буде стороною переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії оприлюднили фото Сенцова під час медобстеження

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр "Меморіал" в Росії вніс Сенцова в список політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика