u-kmda-ogolosili-pro-konkurs-na-pravo-orendi-kinoteatru-kiyiv

У КМДА оголосили про конкурс на право оренди кінотеатру "Київ"

 • 10830 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Київська міська державна адміністрація проведе конкурс на право оренди майнового комплексу кінотеатр "Київ". Про це під час брифінгу про завершення строку дії договору оренди майнового комплексу кінотеатру повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день міською радою прийняте рішення з метою виконання планових показників надходжень бюджету від орендної плати, ефективного використання майна міста Києва та реалізації механізмів, визначених в новому порядку передачі майна матеріальної власності, який набув чинності з 1 січня 2019 року, визначено за доцільність проведення процедури проведення прозорого конкурсу щодо передачі будівлі кінотеатру в орендне користування для здійснення кінопоказів та проведення культурно-мистецьких заходів. З цією метою будуть вжиті наступні заходи відповідно до нового положення, а саме - визначення ринкової вартості будівлі кінотеатру, розрахунку орендної плати, проведення процедури вивчення попиту, а також проведення самого конкурсу на право оренди кінотеатру",- сказав Салончак.

Салончак зазначив, що у конкурсі можуть брати участь будь-які особи, у тому числі попередній орендатор.

"Відповідно до нового порядку проведення конкурсу на право оренди комунального майна міста Києва, переможцем конкурсу буде визначено той суб’єкт господарювання, який запропонував найбільший відсоток, розмір орендної плати", - зазначив заступник голови КМДА.

"Я думаю, за місяць-півтора буде проведений конкурс на цю будівлю", - додав він.

Як зазначили у КМДА, за попередніми оцінками, на конкурсі стартова ціна почнеться з не менше ніж 700 тис. грн на місяць.

Як повідомляв УНН, 4 січня на сайті Київської міської ради була створена петиція на підтримку кінотеатру "Київ". Киян закликають підтримати кінотеатр та його команду — підписати петицію та поширити інформацію про неї.

Раніше ТОВ Культурний центр "Кінотеатр "Київ" не продовжили договір оренди, який спливає 4 січня 2019 року, у зв’язку з чим робота кінотеатру залишається під питанням.

Проте столична влада запевняла, що кінотеатр "Київ" не закриють.

Українські Національні Новини

Суспільство