u-kiyevi-blokuvali-konverttsentr-na-300-mln-grn

У Києві блокували конвертцентр на 300 млн грн

 • 12562 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У Києві правоохоронці припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з загальним обігом у 300 мільйонів гривень. Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України, передає УНН.

За даними спецслужби, організатори через фіктивні безтоварні операції виводили у "тінь" кошти низки субʼєктів господарювання, в тому числі з державною часткою, з різних регіонів України. Конвертаційний центр також "допомагав" клієнтам мінімізувати податкові платежі до бюджету.

"Під час обшуків офісних приміщеннях конверту, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів справи правоохоронці виявили печатки низки фіктивних підприємств, засоби зв’язку, банківські картки та документацію, яка доводить проведення фінансових оборудок", - повідомили у СБУ.

За попереднім аналізом вилученої документації, за час протиправної діяльності конвертцентр встиг вивести в тінь приблизно 300 мільйонів гривень.

Зараз на рахунки понад ста юридичних та фізичних осіб, а також на майно, що використовувалося в протиправній діяльності, накладено арешт. Діяльність конвертцентру локалізовано.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Київській області правоохоронці блокували діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом у понад двісті мільйонів гривень. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП