u-kiyevi-blizhche-do-chervnya-perevizniki-budut-zmusheni-pidnyati-vartist-proyizdu-do-15-grn-moi-seyenko

У Києві ближче до червня перевізники будуть змушені підняти вартість проїзду до 15 грн - Мойсеєнко

 • 321912 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Якщо ціни на пальне будуть сягати 60, 70 грн, то ближче до червня перевізники в Києві будуть вимушені підняти вартість проїзду до 15 грн. Про це журналісту УНН розповів голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

Цитата

"Ситуація (з пальним – ред.) впливає, тому, я думаю, ближче до червня, якщо буде така ситуація з приводу цін на пальне, коли цінники вже будуть 60, 70 грн, то я думаю будуть вимушені перевізники, все ж таки, підняти вартість проїзду до 15 грн", - сказав Мойсеєнко.

Деталі

За його словами, маршрутки зараз виїжджають на 30%, тому що немає пального та пасажиропотоку.

Контекст

Наприкінці квітня у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального - від 10 до 20 літрів.

Дефіцит пального, який спостерігається наразі, у Мінекономіки пояснили тим, що ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

29 квітня в уряді пообіцяли владнати ситуацію приблизно за тиждень за рахунок законтрактованого пального на території Західної Європи.

А напередодні уряд зробив крок для завезення пального з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережах АЗС середня ціна на скраплений газ зросла 12 травня на 28 копійок – до 33,29 грн/л

Українські Національні Новини

Економіка