u-kitayi-nayspekotnishe-lito-za-bilsh-nizh-55-rokiv

У Китаї найспекотніше літо за більш ніж 55 років

 • 10660 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Влітку цього року середня температура повітря в Китаї досягла 22 градусів Цельсія і стала найвищою з 1961 року, при цьому на 55 станціях моніторингу погоди була зафіксована рекордно висока добова температура. Про це повідомив представник Китайського метеорологічного управління Чжан Цзуцян, передає УНН з посиланням на Сіньхуа.

З початку червня по 26 серпня середня температура повітря в країні виявилася на один градус вище в порівнянні з попередніми роками. В цьому році річна спека тривала довше, охоплювала більше територій і супроводжувалася великою кількістю випадків екстремальних погодних умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв тайфуну "Румбіа" в Китаї перевищила 30 осіб

У серпні поточного року середня температура повітря в Китаї склала 22,2 градуса, що на 1,2 градуса вище норми попередніх років. Екстремально висока температура була зафіксована на 93 метеостанціях, більшість з яких розташовані в провінціях Цзілінь, Ляонін, Сичуань, Хубей, Шаньдун і автономному районі Внутрішня Монголія.

Тривала спека в середній і нижній течії річки Янцзи завдає шкоди зростанню сільськогосподарських культур, зазначив Чжан Цзуцян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайфун в Китаї: економічний збиток оцінили в 14 млн доларів

За його словами, у вересні температура повітря на значній частині території країни, як передбачається, наблизиться або виявиться вище норми попередніх років, кількість опадів буде нормальною або трохи більше норми, що в основному буде сприяти зростанню осінніх культур.

Нагадаємо, у міру того, як на Європу навалюється чергова хвиля спеки, синоптики почали говорити про можливість встановлення нового температурного рекорду в найближчі дні.

Українські Національні Новини

Новини Світу