u-kharkivskiy-oblasti-gospitalizuvali-drugu-patsiyentku-z-pidozroyu-na-difteriyu

У Харківській області госпіталізували другу пацієнтку з підозрою на дифтерію

 • 13865 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У Харківський області запідозрили ще один випадок захворювання на дифтерію. Про це на брифінгу повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Наталія Куфтеріна, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ХОДА.

"Упродовж 7 років у Харківській області не було жодного випадку захворюваності на дифтерію, - зазначила Наталія Куфтеріна, - Зараз зареєстровано два випадки: перший був наприкінці жовтня, другий - учора, та цей випадок ще не підтверджений лабораторно".

Водночас, як повідомила у коментарі УНН директор Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України Любов Махота, цей випадок був зафіксований у Вовчанському районі, тож його ще потрібно лабораторно підтвердити.

"Щоб говорити про випадок дифтерії, потрібно мати лабораторне підтвердження і наявність токсигенних штаммів. Є підозра на дифтерію", - прокоментувала Махота.

Вона також зазначила, що це стосується і першого випадку захворювання у Харківській області.

"У випадку першого пацієнта у Харкові, також не можна говорити, що це випадок дифтерії, оскільки ще немає кінцевого результату лабораторних досліджень. Якщо там буде підтверджено наявність нетоксигенного штамму, то це не буде випадком дифтерії", - повідомила директор.

Вона також зазначила, що результати лабораторних досліджень будуть відомі за кілька днів на рівні регіону.

Нагадаємо, 1 листопада, у Харківській області зафіксували випадок дифтерії.

Українські Національні Новини

Суспільство