u-kabmini-sturbovani-nedotrimannyam-pravil-karantinu-i-zrostannyam-kilkosti-khvorikh

У Кабміні стурбовані недотриманням правил карантину і зростанням кількості хворих

 • 12470 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Кабмін стурбований ситуацією із недотриманням карантинних правил і зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 після пом'якшення обмежень. Про це йшлося на традиційній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба ОП, інформує УНН.

Зазначається, що у нараді взяли участь представники Кабінету Міністрів і правоохоронних органів.

"Уряд стурбований зростанням кількості тих, хто захворів, і масовим недотриманням правил карантину після його пом'якшення", - йдеться у повідомленні.

За словами Президента України Володимира Зеленського, "послаблення карантину врятують економіку, але не забуваймо, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба й надалі рятувати життя".

"Жорсткий карантин був недаремним, впевнений, що він врятував багато життів. Однак і надалі щодня у нас помирають люди від коронавірусних ускладнень. Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаймо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуймо людям, що правила соціального дистанціювання й маскового режиму мають діяти. І поки, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи", – зазначив Володимир Зеленський.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд пішов на на послаблення, але люди повинні бути свідомими загрози коронавірусу, яка нікуди не зникла.

"Водночас голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що святкування Трійці зібрало в церквах близько 200 тисяч вірян. Однак священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання та маскового режиму, свято минуло спокійно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів, що було виплачено всі надбавки за квітень лікарям, котрі безпосередньо борються з COVID-19.

Як повідомлялося раніше в УНН, в Україні зафіксовано вже 27 462 випадки COVID-19, з них 797 – летальні.

Українські Національні Новини

Політика