u-ispaniyi-pochali-zatrimuvati-politikiv-za-finansuvannya-referendumu-kataloniyi

У Іспанії почали затримувати політиків за фінансування референдуму Каталонії

 • 9191 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Правоохоронці Іспанії у Барселоні провели масштабну операцію у зв’язку з незаконним фінансуванням референдуму з незалежності Каталонії 1 жовтня 2017 року. В рамках операції затримані щонайменше 25 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на La Vanguardia.

Серед затриманих мер міста Тордера, яке входить у провінцію Барселона, колишній мер міста Марторелл, колишні депутати міської ради Барселони.

Правоохоронці проводять обшуки в будинку Ради Барселони, будівлях женералітату Каталонії та інших установах. В обшуках беруть участь у тому числі спрямовані з Мадрида співробітники поліції, які крім Барселони, працюють в Таррагоні та Жироні.

Операція проводиться в рамках розслідування злочинів, які полягають у розкраданні, ухилянні від сплати податків, ведення переговорів, заборонених для державних чиновників, підробці документів, махінації з коштами ЄС на суму щонайменше 2 млн євро, незаконно виділеними на організації, пов’язані з рухом за незалежність Каталонії.

Як повідомляв УНН, уряд Іспанії не затвердив новий каталонський уряд, що означає продовження прямого управління Каталонією з Мадрида.

Цей крок став відповіддю іспанського прем'єра Маріано Рахоя на те, що новий керівник уряду Каталонії Торра включив до складу каталонського уряду ув'язнених політиків та колишніх чиновників, які перебувають у вигнанні.

Раніше Кім Торра склав присягу голови уряду Каталонії, уникнувши при цьому згадки про короля і Конституцію Іспанії, пообіцявши бути "вірним народу Каталонії".

Українські Національні Новини

Новини Світу