u-groysmana-zasekretili-kandidativ-na-posadu-kerivnika-dpzku

У Гройсмана засекретили кандидатів на посаду керівника ДПЗКУ

 • 13440 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Кабінет міністрів України засекретив імена кандидатів на посаду голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" (ДПЗКУ), що нині проходять тестування, передає УНН.

Зазначимо, що конкурсний відбір кандидатів був розпочатий 14 червня. Конкурсантів тестувала найнята Кабміном HR компанія.

За підсумками засідання комісії був складений протокол, якому присвоїли гриф "для службового користування". Про це УНН повідомили у Кабміні, тим самим відмовивши у наданні інформації щодо допущених до участі у конкурсі осіб та назви HR компанії.

Нагадаємо, за даними джерел УНН, серед конкурсантів на посаду голови правління ПАТ є керуючий партнер проекту UNIT.City Максим Бахматов, викритий журналістами в розкраданні 65 млн грн, екс-глава ДПЗКУ часів Януковича Олександр Лавринчук і нинішній в.о. керівника ДПЗКУ Ірина Марченко.

Під керівництвом останньої ДПЗКУ у 2018 році отримала збиток в розмірі 2 млрд 629 млн грн. І це при тому, що дохід компанії склав 1 млрд 139 млн грн, а витрати - 2 млрд 629 млн грн.

Неефективність діяльності державної корпорації пов'язана, в тому числі, з обслуговуванням кредиту, отриманим в 2012 році від Китаю, в розмірі 1,5 млрд дол. (38 млрд грн) під 6,72% річних.

Цей кредит пов'язують саме з Лавринчуком, нібито він підписував невигідний для України контракт, після чого державна корпорація змушена працювати в мінус.

Раніше УНН писав про сумнівне призначення Гавриша на посаду в.о. глави ДПЗКУ. Тоді його кандидатуру пролобіював близький до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Максим Мартинюк, екс-керівник міністерства АПК.

Українські Національні Новини

Політика