u-gonkonzi-protestuyuchi-vlashtuvali-aktsiyi-protesti-u-trts

У Гонконзі протестуючі влаштували протести у ТРЦ

 • 12816 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. У Гонконзі активісти у неділю влаштували протести в безлічі торговельних центрів і викрикували лозунги, такі як "Вільний Гонконг". Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

В одному випадку група з 50 покупців всередині торгового центру, що не були одягнені в маски, зіткнулася з поліцією спецназу біля дверей торгового центру, вони кричали "Гонконгська мафія поліції". Покупці аплодували і плескали, коли поліція поїхала.

"Поліцейські застосували мінімально необхідну силу для розгону демонстрантів, включно із застосуванням сльозогінного газу. Ми попереджаємо учасників заворушень негайно припинити їх протиправні дії", - йдеться в заяві, зробленій в неділю поліцією.

Гонконг піддався чотиримісячним масовим і жорстоким протестам проти того, що вважається посиленням контролю Пекіна над містом, контрольованим Китаєм, і в неділю планується провести ще більше акцій протесту.

Протестуючі націлені на китайські банки і магазини, які мають зв'язки з материковим Китаєм. Група з молотками пошкодила магазин Huawei в неділю.

Демонстранти вважають, що Китай підриває свободу Гонконгу, гарантовану формулою "одна країна - дві системи", введеної після передачі влади в 1997 році.

Як останній крок щодо посилення контролю розглядалося скасувати законопроект про екстрадицію, відповідно до якого жителі Гонконгу були спрямовані в материкові суди, контрольовані комуністичними партіями.

Китай відкидає звинувачення і заявляє, що іноземні держави, включаючи Велику Британію і Сполучені Штати, розпалюють заворушення.

Минулого тижня уряд Гонконгу ввів колоніальні закони про надзвичайний стан, що забороняють носіння масок на мітингах, що стало одним з найжорстокіших актів насильства з моменту початку заворушень у червні.

З червня поліція заарештувала понад 2300 чоловік. З вересня майже 40% з них були у віці до 18 років і 10% - до 15 років.

Нагадаємо, на початку літа у Гонконзі спалахнули масові акції протесту проти спроб влади міста прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю.

Незважаючи на рішення глави місцевої адміністрації відмовитися від цієї ініціативи, багато прихильників опозиції з числа студентської молоді висловлюють готовність продовжувати свої виступи.

Деякі з них здійснюють акти вандалізму, лагодять погроми на станціях метро, закидають поліцейських камінням і пляшками із запальною сумішшю. При цьому ідентифікувати призвідників заворушень складно, оскільки всі вони приховують обличчя масками.

Нагадаємо, вчора учасники протестів кинули декілька “коктейлів Молотова” всередині станції метро в Гонконзі.

Українські Національні Новини

Новини Світу