u-frn-politsiya-obshukala-kvartiru-svidka-u-spravi-pro-masshtabnu-kradizhku-danikh

У ФРН поліція обшукала квартиру свідка у справі про масштабну крадіжку даних

 • 8816 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Співробітники Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) в рамках розслідування справи про масштабний витік даних сотень німецьких політиків і відомих осіб провели обшук у квартирі 19-річного програміста з міста Хайльбронн, який є свідком у цій справі. Про це у понеділок, 7 січня, повідомили німецькі ЗМІ з посиланням на джерела в силових структурах, пережає УНН з посиланням на DW.

За словами джерел, під час обшуку вилучене технічне обладнання, а свідок допитаний. Програміст повідомив, що вже давно підтримує контакт з хакером, на якого покладається відповідальність за крадіжку і оприлюднення в інтернеті приватних даних німецьких політиків та інших відомих осіб, включаючи номери їхніх мобільних телефонів і адреси електронної пошти.

Міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеегофер планує 7 січня обговорити ситуацію з главою BKA Гольґером Мюнхом і главою Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій Арне Шенбомом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери вкрали понад 5 млн паспортних даних клієнтів Marriott

Політики з Соціал-демократичної партії Німеччини, партії "Союз 90/Зелені" і Вільної демократичної партії сумніваються в тому, що влада ФРН досить швидко відреагувала на скандал про крадіжку даних.

Як повідомляв УНН, хакери оприлюднили в мережі персональні дані сотень німецьких політиків з найбільших партій. Зокрема опубліковані персоналі дані канцлера Ангели Меркель і президента Франка-Вальтера Штайнмаєра. 

Українські Національні Новини

Новини Світу