u-frantsiyi-predstavili-proekt-restavratsiyi-notr-dama

У Франції представили проект реставрації Нотр-Дама

 • 79463 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Паризьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures запропонувало екологічну концепцію реконструкції даху собору Паризької Богоматері, зруйнованого в результаті пожежі. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Проект під назвою "Палінгенез" розробив Вінсент Каллебаут. Фірма пропонує новий дах зі скла, дуба та вуглецевого волокна, який з'єднується "одним вигнутим ходом олівця" з похилим шпилем, а вінчатиме дах півень, знайдений серед уламків після пожежі. Хочуть також відновити годинник та створити новий дизайн скла.

Під шпилем на даху буде розташований фруктовий сад і город, з яких щороку можна буде отримувати до 21 тонни фруктів і овочів, для того щоб годувати вразливі верстви населення Парижу. 

Крім того, дах і шпиль вироблятимуть електрику, тепло і енергію для вентиляції собору.

Як повідомляв УНН, національні збори Франції прийняли законопроект про реставрацію Нотр-Дама

Нагадаємо, пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня, її вдалося повністю загасити лише вранці 16 квітня. Вогонь знищив шпиль, більшу частину покрівлі.

Слідчі вважають, що пожежа в Нотр-Дамі почалась біля основи шпиля. Пізніше стало відомо, що задіяні на реставрації Нотр-Дама робітники курили на риштованні.




Українські Національні Новини

Новини Світу