u-frantsiyi-dyadka-bashara-asada-zasudili-do-4-rokiv-uvyaznennya

У Франції дядька Башара Асада засудили до 4 років ув'язнення

 • 10579 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Суд у Франції визнав дядька сирійського президента Башара Асада винним у придбанні нерухомості у Франції на 100 мільйонів євро, які мають незаконне походження з Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters і DW.

Згідно з вироком суду, Ріфаат Асад засуджений до чотирьох років тюремного ув'язнення. На його майно у Франції та Великої Британії накладено арешт.

82-річний Ріфаат Асад живе у вигнанні, переважно у Франції, з середини 1980-х років, після того, як його звинуватили в спробі захоплення влади у Сирії у той час, коли президентом був його брат Хафез Асад, батько чинного президента Башара Асада. В Сирії він командував військами, звинуваченими у вбивстві тисяч людей для придушення ісламістського повстання в 1982 році.

У Франції його підозрювали в тому, що він незаконно придбав нерухомість в декількох країнах в період з 1984 до 2016 року на кошти, які вивіз з Сирії. Він неодноразово заперечував ці звинувачення і заявляв, що свої статки отримав у подарунок від саудівського короля.

Французький суд також зобов'язав Ріфаата Асада виплатити 30 тисяч євро антикорупційним організаціям Sherpa та Transparency International France, які вперше подали проти нього судову скаргу в 2013 році.

Серед об'єктів нерухомості, які будуть конфісковані, - маєток на престижній авеню Фош в Парижі.

Нагадаємо, США наклали жорсткі санкції на Асада і його дружину.

Українські Національні Новини

Новини Світу