u-derzhspetszvyazku-rozrobili-zakonoproekt-schodo-bezpeki-informatsiyi

У Держспецзв’язку розробили законопроект щодо безпеки інформації

 • 27524 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України розробила законопроект "Про безпеку інформації та інформаційно-комунікаційних систем". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Держспецзв’язку.

"На виконання указу Президента України від 10 листопада 2019 року №837/2019 "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави" з метою реформування галузі захисту інформації шляхом адаптації законодавства України до вимог законодавства Європейського Союзу, Адміністрація Держспецзв’язку розробила проект Закону України "Про безпеку інформації та інформаційно-комунікаційних систем" (ІКС)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що законопроект розроблений з урахуванням законодавства Європейського союзу та НАТО.

Так, законопроект містить такі новітні підходи до забезпечення безпеки інформації, зокрема:
● регулювання питань забезпечення безпеки інформації, тобто стану захищеності інформації;
● встановлення та регулярний перегляд змісту заходів з безпеки інформації та ІКС за ризик-орієнтовною моделлю;
● скасування ліцензування у галузі криптографічного та технічного захисту інформації та запровадження Реєстру суб’єктів, що здійснюють діяльність у сфері захисту інформації;
● запровадження Реєстру засобів та технічних рішень захисту інформації з підтвердженою відповідністю, з метою надання їм публічності.

Нагадаємо, у Держспецзв'язку вважають, що в Україні нагальним є перехід на сучасні стандарти, зокрема, на ризикорієнтовані стандарти захисту інформації, і будуть пропонувати це впроваджувати Кабінету Міністрів. 

Українські Національні Новини

Економіка