u-dekilkokh-oblastyakh-ukrayini-sbu-blokuvalo-pidpilne-vigotovlennya-ta-zbut-zbroyi

У декількох областях України СБУ блокувала підпільне виготовлення та збут зброї

 • 18200 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Служба безпеки України блокувала у Києві, Харківській та Полтавській областях незаконне виготовлення і збут вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Так, за попередніми даними слідства, двоє мешканців Харкова та Кременчука займалися переробкою застарілих зразків зброї для приведення її у бойовий стан для продажу. Майстерні з виготовлення засобів ураження вони облаштували за місцями проживання – у приватному будинку та квартирі. Своїх клієнтів ділки підшукували через спеціалізовані інтернет-платформи, поштою переправляли їм готовий товар", - сказано у повідомленні.

Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили 2 пістолети-кулемети, 13 пістолетів і револьверів; 2 гвинтівки, велику кількість комплектуючих до вогнепальної зброї та набоїв різного калібру.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

У Києві Служба безпеки України також викрила підпільну майстерню з виготовлення вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

"За версією слідства, житель столиці у власному помешканні налагодив кустарне виготовлення автоматичної вогнепальної зброї для продажу. Готовий товар він переправляв через сервіси поштового зв’язку клієнтам, яких знаходив в інтернеті на спеціалізованих форумах", - додається у повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили 2 пістолети-кулемети, велику кількість набоїв різного калібру і майже півкілограма пороху. Також виявлено комплектуючі для вогнепальної зброї, заготовки двох пістолетів-кулеметів.

Вилучені зразки засобів ураження передано на експертизу.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Нагадаємо, у Києві у водія, якого зупинили через порушення правил дорожнього руху, у авто виявили арсенал зброї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП