u-davosi-nazvali-konditsioner-golovnim-drayverom-zrostannya-popitu-na-energiyu

У Давосі назвали кондиціонер головним драйвером зростання попиту на енергію

 • 11588 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Кондиціонер є головним драйвером зростання попиту на енергію в усьому світі, зокрема в країнах, що розвиваються. Про це заявив член ради директорів Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає УНН з посиланням на "Дзеркало тижня".

"Член ради директорів Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль назвав 2018 рік" роком електрифікації ". Він вважає, що попит на електроенергію зростає швидше, ніж багато хто думає. Це в основному обумовлено зростанням доходів, особливо на ринках, що розвиваються", - написало видання.

ЧІТАЙТЕЙ ТАКОЖ: Енергосистема України працює без чотирьох атомних блоків

За словами Біроля, драйвер номер один в попиті на енергію - це кондиціонери. Вони поширені в Індії, Китаї та країнах АСЕАН, які є драйверами споживання енергії в усьому світі.

За його словами, джерелами енергії можуть бути нафта, чисте вугілля, газ і, звичайно, поновлювані джерела, але електроенергія - це майбутнє енергії, додає він.

За словами міністра енергетики Китаю Чжана Цзяньхуа, до кінця 2018 року біля всіх жителів країни є електрика, що є величезним досягненням для другої за величиною економіки світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2018 році Україна збільшила експорт електроенергії майже на 19,4%

Він додав, що у Китаю є нова низьковуглецевий, зелена стратегія. До 2020 року на невикопного енергію низковуглеродний і природний газ припадатиме 15% і 10% від загальної первинної енергії, відповідно. До 2030 року ці цифри складуть 20% і 15%. Китай хотів би досягти пікових викидів CO2 якомога швидше, і їх викиди CO2 на одиницю ВВП будуть знижені на 60-65% в порівнянні з 2005 роком. Міністр зазначив, що чиста енергія стане основним енергетичним сектором Китаю до 2035 року.

Як заявили учасники форуму, до 2050 року близько половини всієї світової енергії буде генеруватися енергією вітру і Сонця.

Як повідомляв УНН, для України пріоритетними темами на всесвітньому економічному форумі в Давосі будуть питання Керченської протоки, Донбасу і звільнення українських політв'язнів і військовополонених.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір поїхати на Всесвітній економічний форум в Давос, щоб поговорити про прихід в Україну великих інвестицій і прискорення економічного розвитку країни.

Українські Національні Новини

Політика