u-chernivtsyakh-zhinku-oshtrafuvali-za-chutki-pro-koronavirus-politsiya-rozpovila-detali

У Чернівцях жінку оштрафували за чутки про коронавірус: поліція розповіла деталі

 • 14029 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Поліція притягнула до відповідальності чернівчанку за поширення неправдивих чуток про коронавірус COVID-19 під час спілкування із журналістами. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області, передає УНН.

"59-річна чернівчанка брала активну участь у зібранні мешканців одного з багатоквартирних будинків у Чернівцях. Не володіючи достовірними фактами про вказане захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації. Такі дії могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків", - розповіли у поліції про причини притягнення жінки до адмінвідповідальності.

Співробітники Чернівецького відділу поліції склали стосовно жінки адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Поліція нагадує громадянам про неприпустимість проявів цькування та дискримінації. Будьте толерантними та поважайте права інших людей, закликали у поліції.

Додамо, про жінку, яка ширила фейки про хворих на коронавірус у Чернівцях, раніше повідомили у місцевій ОДА.

Нагадаємо, у Чернівецькій області підтверджений єдиний випадок інфікування коронавірусом в Україні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП