u-chernivtsyakh-visoka-voda-distalasya-do-kalinivskogo-rinku

У Чернівцях висока вода дісталась до "Калинівського ринку"

 • 31804 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У Чернівцях через критичне підняття рівня води у річці Прут, паводок дійшов до "Калинівського ринку", там цілодобово чергують рятувальники, правоохоронці та працівники. Про це на свій сторінці у Facebook написав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, передає УНН.

"Слава Богу, після вечірньої потужної зливи ніч пройшла спокійно. На ранок ситуація стабільна. Рівень води, станом на 8 годину ранку, - 5,5 м. Потужність хвилі з верхів’я Прута, яка йде на Чернівці, за ніч впала. За прогнозом, у межах міста Прут максимально підніметься до 6 метрів. Це позитивне очікування, яке радує", - написав він.

Так, за його словами, розслаблятися ще зарано.

"Комунальники, рятувальники - зранку ліквідують наслідки вчорашньої зливи. Водоканал, міськШЕП, АДС-80 працюють у посиленому режимі. На "Калинівському ринку" цілодобово чергують працівники, правоохоронці, рятувальники. Під посиленим наглядом райони Садгори та Калічанки, які у найбільшій небезпеці. Тролейбуси та маршрутки курсують у режимі спецперевезень. Місто працює!", - додав він.

Нагадаємо, на "Калинівському ринку" у Чернівцях, який розташований поблизу річки Прут, працівники проводять заходи, щоб вберегти товар від можливого підтоплення. 

Як повідомлялося в УНН раніше, ввечері у вівторок, 23 червня, у Чернівцях очікувався різкий підйом води у річці Прутз підтопленням кількох мікрорайонів міста, тож для громадян були підготовлені місця для евакуації.

Довідка УНН: "Калинівський ринок" — комунальне підприємство, яке є бюджетоформуючим для Чернівців. Ринок займає площу більше 35 га, на ньому працюють тисячі чернівчан. Ринок розташований неподалік від річки Прут та неодноразово піддавався підтопленню. Одним з наймасштабніших був паводок 2008 року, коли ринок був практично повністю затоплений. Багато підприємців не встигли вивезти майно, і воно було знищене водою. Під час підйому води на ринку залишалися люди, які рятувалися на дахах будівель та торгівельних павільйонів (контейнерів).

Українські Національні Новини

Суспільство