u-cherkasakh-suditimut-direktora-komunalnoyi-polikliniki-za-roztratu-byudzhetnikh-koshtiv

У Черкасах судитимуть директора комунальної поліклініки за розтрату 2,4 млн грн бюджетних коштів

 • 12525 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У Черкасах перед судом постане в.о. директора комунальної полікніки, яка через службову недбалість завдала державі збитків на 2,4 млн гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Черкаської обласної прокуратури.

Цитата

"За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно виконувача обов’язків директора одного з черкаських комунальних некомерційних лікувальних закладів за фактом службової недбалості зі спричиненням тяжких наслідків охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси (ч. 2 ст. 367 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, підозрювана неналежно виконала покладені на неї службові обов’язки та не перевірила середню ринкову вартість товарів, пов’язаних із запобіганням COVID-19 (дезинфікуючі засоби для обробки рук і шкіри, захисні щитки та костюми, медичні халати, маски, рукавички нестерильні, бахіли, тощо), що призвело до укладення в травні 2020 року відповідних договорів і перерахування приватному товариству бюджетних коштів у сумі 7 млн 941 тис. грн, у той час, як згідно проведеної експертизи зазначені товари можна було закупити за 5 млн 506 тис. грн.

Закупівля товарів за завищеними цінами призвела до надмірних витрат бюджетних коштів на загальну суму близько 2 млн 435 тис. грн.

Додамо

На Закарпатті повідомили про підозру групі осіб на чолі з головою ОТГ за розкрадання близько 650 тис. грн, які були виділені на проведення капітальних ремонтів об’єктів у Мукачівському районі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП