u-britanskomu-parlamenti-spratsyuvala-pozhezhna-signalizatsiya-nad-budivleyu-pidnyavsya-dim

У британському парламенті спрацювала пожежна сигналізація: над будівлею піднявся дим

 • 16561 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У будівлі Вестмінстерського палацу в Лондоні, де розташовується британський парламент, спрацювала пожежна сигналізація. Видніється дим. Про це пише газета Daily Express, передає УНН.

Деталі

Очевидець опублікувала у Twitter кадри, на яких видно, як дим піднімається над культовою пам'яткою Лондона. На оприлюдненому відеозаписі також чутна пожежна тривога.

Джессіка Галлардо написала в Twitter: "У Лондоні спрацювала пожежна сигналізація, і з будівлі парламенту йде багато диму".

Лондонські пожежники відзначили, що наразі "ні про що їм не відомо".

У парламенті країни повідомили виданню, що це "просто пар", але не пояснили причину спрацювання пожежної сигналізації.

“Дим спричинив пуск генератора. У палаці пожежі немає. Через холодну погоду здається, що пар виглядає помітніше, ніж зазвичай, але це звичайна процедура, що проводиться регулярно", - процитувало видання інформацію про причини інциденту.

Це відбулося всього через кілька днів після того, як британських законодавців попередили, що їм доведеться з'їхати, щоб провести терміновий ремонт будівлі, відзначає видання.

Голова Комітету з державних рахунків Великої Британії Мег Хілліер, як повідомляється, сказала з цього приводу: "Ми латаємо будівлю вже 40 років... Подальше зволікання було б дуже ризикованим. Це міг бути наступний Нотр-Дам".

Нагадаємо, собор Паризької Богоматері сильно постраждав у результаті великої пожежі, що спалахнула увечері 15 квітня 2019 року.

Довідка

Вестмінстерський палац - будівля на березі Темзи в лондонському районі Вестмінстер, де проходять засідання британського парламенту. З'єднується з Трафальгарською площею вулицею Вайтхолл. Архітектурний стиль - неоготика.

Спочатку, до 1529 року, служив столичною резиденцією англійських королів. Після пожежі 16 жовтня 1834 року палац збудований заново за неоготичним проектом Ч. Беррі і О.У.Н. П'юджина. Від середньовічного палацу залишилися Вестмінстерський зал прийомів (1097), де засідали вестміністерські суди, і Вежа коштовностей (побудована для зберігання казни Едуарда III).

У палаці 1100 приміщень, 100 сходів і 5 кілометрів коридорів. З палацових веж найбільш знаменита годинна Вежа Єлизавети (Біг-Бен) - символ Великої Британії. Вежа Вікторії вище на два метри, її висота - 98,45 м (323 футів). У 1987 році палац і прилегла церква Святої Маргарити (1486-1523) були включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Українські Національні Новини

Новини Світу