u-bilomu-domi-zayavili-scho-ne-bachat-signaliv-pidgotovki-rf-do-zastosuvannya-yadernoyi-zbroyi

У Білому домі заявили, що не бачать сигналів підготовки рф до застосування ядерної зброї

 • 145438 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Сполучені Штати уважно стежать за діями росії на Запорізькій АЕС на тлі побоювань, що президент рф володимир путін може загострити війну з Україною, і продумують відповідь на будь-яке потенційне використання ядерної зброї країною-агресором. Про це в інтерв'ю CNN розповів координатор Ради національної безпеки з США з питань стратегічних комунікацій Джон Кірбі, пише УНН.

Цитата

"Ми стежимо за цим якомога уважніше. І ми не бачили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування. Тож я думаю, ви знаєте, що ми сприймаємо ці загрози серйозно", - сказав Кірбі, додавши, як вказує телеканал, "що не було жодних ознак того, що путін приступив до будь-якої підготовки до ядерної атаки".

Представник Білого дому повідомив, що Вашингтон вжив заходів щодо підготовки відповіді, якщо росія застосує ядерну зброю.

"Це безвідповідальна риторика, яка лунає з боку сучасної ядерної держави, тому, звісно, ​​ми думали над тим, як зможемо зберегти інтереси нашої національної безпеки та інтереси наших союзників по НАТО", - додав Кірбі.

Деталі

На запитання ведучого про те, чи може будь-яка з російських тактичних ядерних ракет залишитися непоміченою, Кірбі сказав, що США стежать за цим "якнайкраще", але відмовився від подальших коментарів.

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін засудив "брязкання ядерною зброєю", додавши, що не вірить, що російський президент вирішив застосувати ядерну зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу