u-bilomu-domi-oprilyudnili-noviy-paket-antirosiyskikh-sanktsiy

У Білому домі оприлюднили новий пакет антиросійських санкцій

 • 138284 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. За підсумками зустрічі лідерів "Групи семи" Білий дім опублікував заяву про нові санкції, націлені на росію у зв'язку з її невиправданою агресією проти України, пише УНН.

Деталі

Так, нові санкції націлені на:

- підконтрольні державі ЗМІ у Росії, які підтримують війну.

Сполучені Штати введуть санкції щодо трьох найпопулярніших російських телекомпаній, прямо чи опосередковано контрольованих державою, — акціонерного товариства "Перший канал", телекомпанії "Росія-1" та акціонерного товариства "НТВ".

- послуги, що допомагають фінансувати війну та ухиляння від санкцій.

США заборонять американським особам надавати бухгалтерські, трастові та корпоративні послуги, а також консультаційні послуги з питань управління будь-якій особі в росії.

– імпорт російської нафти та енергоресурсів.

США вже заборонили імпорт російської нафти, газу та вугілля. Сьогодні вся "Велика сімка" взяла на себе зобов'язання щодо поетапного припинення чи заборони імпорту російської нафти. "Велика сімка" також зобов'язалася працювати разом задля забезпечення стабільних глобальних поставок енергії, одночасно активізуючи зусилля щодо зниження залежності від викопного палива.

– ослаблення військових зусиль Росії.

США планують накласти додаткові обмеження на промисловий сектор росії, включаючи широкий спектр ресурсів та продуктів, зокрема вироби з дерева, промислові двигуни, котли, мотори, вентилятори та вентиляційне обладнання, бульдозери та багато інших товарів. Сполучені Штати також запровадили санкції проти компанії з обмеженою відповідальністю "Промтехнологія", яка виробляє гвинтівки та іншу зброю, яка використовувалася у війні проти України; семи судноплавних компаній, які володіють або експлуатують 69 суден; однієї морської буксирної компанії.

Комісія з ядерного регулювання також призупинить дію генеральних ліцензій на експорт вихідного матеріалу, спеціального ядерного матеріалу, побічного матеріалу та дейтерію до росії.

– багатства російських еліт та членів їхніх сімей, білоруських посадових осіб, що підривають суверенітет, територіальну цілісність чи політичну незалежність України.

Сполучені Штати запровадили близько 2600 візових обмежень для російських та білоруських чиновників. США також наклали санкції на вісім керівників Ощадбанку, двадцять сім керівників із Газпромбанку, а також Московський індустріальний банк та його десять дочірніх компаній.

Раніше

Як писав УНН, за підсумками зустрічі лідерів "Групи семи" повідомляється, що Україна вступила в переговори з міжнародними партнерами щодо механізмів безпеки для країни, ті у свою чергу запевнили у готовності взяти на себе "зобов'язання, щоб допомогти Україні забезпечити її вільне та демократичне майбутнє", допомогти їй захистити себе зараз і "стримати майбутні акти агресії".

Українські Національні Новини

Політика