u-berezni-obsyagi-virobnitstva-u-silskomu-gospodarstvi-zmenshilis-na-5-2

У березні обсяги виробництва у сільському господарстві зменшились на 5,2%

 • 29562 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. У березні 2020 року в сільському господарстві впав рівень виробництва на понад 5%. Карантин призвів до зменшенні експорту м’яса птиці та яєць. Про це повідомили у вівторок у Мінекономіки, передає УНН.

"У сільському господарстві у березні 2020 року відбулося зменшення обсягів виробництва на 5,2% ("плюс" 1% у лютому 2020 року). Зважаючи на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, з січня по травень валова продукція сільського господарства формується виключно за рахунок виробництва продукції тваринництва", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що введення безпрецедентних карантинних заходів, зокрема у країнах-торгових партнерах, відобразилося на суттєвому зменшенні експорту м’яса птиці та яєць у березні місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекономіки заявило про відсутність дефіциту продуктів в Україні

Так, у січні-березні 2020 року відбулося скорочення виробництва яєць (вперше з 2016 року) та обсягів вирощування сільськогосподарських тварин (у живій масі) у підприємствах, що ускладнювалося зниженням попиту на м’ясо з боку закладів громадського харчування в умовах їх закриття на період карантину. Крім того, через високі фінансові затрати у вирощуванні поголів’я великої рогатої худоби, продовжує спостерігатися скорочення виробництва молока.

Нагадаємо, що обсяги промислового виробництва в березні 2020 року порівняно з аналогічним місяцем минулого року скоротилися на 7,7%, однак з урахуванням корекції на ефект календарних днів — на 8,6%.

Українські Національні Новини

Економіка