u-bangladesh-sud-zasudiv-19-osib-do-smertnoyi-kari-v-zvyazku-z-teraktom-2004-roku

У Бангладеш суд засудив 19 осіб до смертної кари в зв'язку з терактом 2004 року

 • 8971 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Суд Дакки засудив 19 осіб до смертної кари в зв'язку з терактом з використанням ручної гранати 2004 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

"Відповідно до вердикту суду, 19 осіб, в тому числі двоє чиновників уряду Бангладеш на рівні міністрів, засуджені до смертної кари, і ще 19, в тому числі Тарік Рахман - виконавчий голова опозиційної Націоналістичної партії і син екс-прем'єра Халеді Зії - до довічного ув'язнення. Інші 11 отримали різні тюремні терміни ", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бангладеш напали на автомобіль посла США

За даними правоохоронних органів, всього у двох справах, пов'язаних з терактом, проходили 52 людини. 3 з них вже страчені, 31 арештований, 18 осіб, в тому числі Т. Рахман, знаходяться в бігах.

Після оголошення вердикту міністр юстиції Бангдалеш Анісул Хак в бесіді зі ЗМІ назвав Т. Рахмана закулісним режисером нападу. Націоналістична партія охарактеризувала вирок як політичний реванш уряду, оголосивши про намір провести дводенну демонстрацію на знак протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'янма розміщує наземні міни біля кордону з Бангладеш

Нагадаємо, що 21 серпня 2004 року Народна ліга Бангладеш (НЛБ - ред.), проводячи мітинг в Дацці, піддалася нападу з використанням ручної гранати, в результаті чого щонайменше 24 людини загинули, понад 300 отримали травми.

Українські Національні Новини

Новини Світу