u-2024-rotsi-biznes-zmozhe-otrymaty-vid-derzhavy-15-tysiach-hrantiv-na-rozvytok-minekonomiky

У 2024 році бізнес зможе отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток - Мінекономіки

 • 31992 переглядiв

У 2024 році український уряд планує підтримати малі та середні підприємства 15 000 грантами на розвиток, заявила перший віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко. Програми включають доступне кредитування, мікрогранти для бізнесу та допомогу у виробництві сільськогосподарської техніки.

Наступного року малі та середні підприємства зможуть отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток. Про це зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко під час виступу на XVII Українському муніципальному форумі. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише УНН.

Наступного року Уряд розширить програми підтримки бізнесу і ми закликаємо місцеві громади долучатись до їх співфінансування. Зокрема, на 2024 рік ми заклали в бюджет 18 млрд грн на продовження доступного кредитування вітчизняних підприємців за програмою 5-7-9%. Продовжимо грантові програми для започаткування або розширення бізнесу. Наступного року ми можемо видати 14 тисяч мікрогрантів для малого бізнесу - до 250 тисяч грн та 1 тисячу грантів для переробних підприємств, які можуть отримати до 8 мільйонів грн на розвиток,

- розповіла Юлія Свириденко.

Деталі

За її словами, в наступному році також буде діяти програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, що дозволить підтримати вітчизняних машинобудівників та стимулювати їх розвиток.

Зазначається, що вперше в бюджеті закладений 1 млрд грн на розширення мережі індустріальних парків, на території яких підприємці  можуть користуватися низкою пільг. Долучитися до створення індустріальних парків мають можливість і місцеві органи влади. Та у такий спосіб розвивати ті економічні галузі, які потрібні конкретній громаді. А ще - це нові робочі місця в регіоні та додаткові надходження до місцевого бюджету. 

Доповнення

Також наступного року продовжить діяти програма іпотечного кредитування єОселя, завдяки якій стимулюється розвиток житлового будівництва та суміжних галузей. В низці областей місцева влада вже долучилась до компенсації іпотеки для окремих категорій громадян, зокрема регіональні програми компенсації є в Чернівецькій, Миколаївській, Закарпатській, Одеській області та в місті Кривий Ріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді очікують, що індустріальні парки допоможуть змінити структуру економіки із сировинної на переробну

Ольга Розгон

Економіка