tsvk-zvernulasya-do-politsiyi-cherez-skandalniy-198-y-okrug

ЦВК звернулася до поліції через скандальний 198-й округ

 • 12997 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Центральна виборча комісія звернулася до Національної поліції для проведення перевірки обставин порушення законодавства України про вибори в одномандатному виборчому окрузі № 198, передає УНН із посиланням на пресслужбу ЦВК.

Як зазначається, під час засідання сьогодні, 30 жовтня, ЦВК прийняла постанову "Про факти порушення виборчих прав в одномандатному виборчому окрузі № 198 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року".

У ході проведення повторного підрахунку голосів виборців на 21 виборчій дільниці одномандатного виборчого округу № 198 Комісія виявила обставини, які можуть свідчити про можливе вчинення адміністративного чи кримінального правопорушення. Таким чином, як зазначається, виявлені факти порушень вимог виборчого закону потребують перевірки та надання відповідної оцінки правоохоронними органами.

"Відтак, Комісія звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин порушення законодавства України про вибори в одномандатному виборчому окрузі № 198 під час позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року та вжиття згідно із законодавством України заходів реагування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала Сергія Рудика народним депутатом, обраним в ОВО № 198 на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Проте 28 серпня це рішення скасовано відповідними судовими рішеннями.

28-29 жовтня проводився повторний підрахунок голосів виборців на 21 виборчій дільниці одномандатного виборчого округу № 198.

Українські Національні Новини

Політика