tsvk-napratsovuye-model-didzhitalizatsiyi-viboriv-v-ukrayini

ЦВК напрацьовує модель діджиталізації виборів в Україні

 • 10668 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Центральна виборча комісія спільно з представниками депутатського корпусу напрацьовує оптимальну модель діджиталізації виборів для України, щоб вона була кібербезпечною та економічно обгрунтованою. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ЦВК.

"У Центральній виборчій комісії під керівництвом члена комісії Сергія Постівого у форматі онлайн відбулося чергове засідання робочої групи із впровадження новітніх інформаційних технологій у виборчий процес загальнодержавних та місцевих виборів", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що під час засідання робочої групи обговорювалися світові практики використання цифрових інновацій у виборчому процесі та враховувалися можливі ризики з урахуванням вітчизняних реалій.

"Тож наразі триває кропітка робота, а відсьогодні і спільно з представниками депутатського корпусу - щодо напрацювання оптимальної для України моделі діджиталізації виборів. Аби вона була не тільки дієздатною та ефективною, а й прозорою і зрозумілою для всіх субʼєктів цих процесів, кібербезпечною та економічно обгрунтованою", - додали у ЦВК.

Нагадаємо, як повідомили у фракції "Слуга народу", на місцевих виборах восени не зможуть запровадити голосування онлайн, адже не знайшли механізмів якісного захисту даних.

Українські Національні Новини

Політика