tsini-na-naftu-trimayutsya-na-tli-nadiy-na-ekonomichne-zrostannya-v-ssha

Ціни на нафту тримаються на тлі надій на економічне зростання в США

 • 19282 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у березні у середу зранку під час торгів впали в ціні до 83,60 долара за барель, повідомляє УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 9:00, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,14%.

При цьому ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла до 81,26 долара за барель, додавши 0,05%.

Деталі

Ціни на нафту стабілізувалися в середу після різкого зростання попередньої сесії після того, як голова Федеральної резервної системи США дав зрозуміти, що центральний банк може підвищувати ставки повільніше, ніж очікувалося, що має допомогти підтримати попит на нафту, пише Reuters.

Аналітики кажуть, що обіцянка голови ФРС США щодо здатності зберегти сильне економічне зростання може підвищити попит на чутливу до зростання економіки нафту.

Тим часом Brent і WTI торгуються на найвищих рівнях з того часу, як наприкінці листопада з'явився високозаразний штам COVID-19 "Омікрон", оскільки він не вдарив по попиту на паливо так, як попередні варіанти.

Доповнення

ОПЕК+, об'єднання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників на чолі з Росією, поступово скасовує рекордні скорочення видобутку нафти, узгоджені в 2020 році, щоб протистояти падінню попиту через пандемію.

Група ОПЕК+ домовилася у лютому збільшувати видобуток на 400 тис. барелів на добу. Таким чином зберегли чинну домовленість, яка діяла ще до масового поширення нового штаму "Омікрон".

Українські Національні Новини

Економіка