tsili-pokolinnya-mozhut-vtratiti-stazh-cherez-pensiyni-novatsiyi-vladi-s-arbuzov

Цілі покоління можуть втратити стаж через пенсійні новації влади - С.Арбузов

 • 6520 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Міністр соціальної політики Андрій Рева пропонує через п'ять років, а саме з 1 січня 2021 року перейти на нову систему, згідно з якою вік виходу на пенсію буде залежати від кількості років страхового стажу, якого повинно бути не менше 20 років. При цьому стаж буде враховуватися тільки після 1 липня 2000 року. Про це повідомив екс-перший віце-прем'єр Сергій Арбузов в Facebook, передає УНН.

"Якщо у тебе є фонтан, заткни його; дай відпочити і фонтану". З цим відомим афоризмом Козьми Пруткова міністр Рева, мабуть, не знайомий. А шкода...Інакше він би міцно подумав, перш ніж видавати чергову порцію сентенцій про новий дизайн пенсійної системи в Україні", - зазначив він.

Так, за словами С.Арбузова, ініціатива міністра не передбачає врахування стажу, заробленого до 1 липня 2000 року.

"Від такої дискримінаційної норми постраждають цілі покоління нинішніх 40-50-річних. У них відберуть мінімум 7-10 років страхового стажу тільки тому, що, за словами пана Реви, Мінсоцполітики не вірить документам, виданим в 1991-2000 роках (тобто протягом перших 9 років незалежності).

Чисте свавілля, на мій погляд. Вражає і пропозиція доплачувати зі своєї кишені за волюнтаристськи відібраний державою страховий стаж. Вже і суму доплати озвучили - 84 тис. 480 грн. за «Не вистачало» 10 років. Так і сказав міністр: "Заплати - і виходь на пенсію в 60 років", - сказав С.Арбузов.

Разом з тим, на переконання політика, обнадіює те, що такі міністри покинуть свій пост значно раніше, ніж вони отримають можливість реалізувати свої ідеї на практиці.

Українські Національні Новини

Політика