tsiklon-prodovzhuye-prinositi-snig-v-ukrayinu-prognoz-pogodi-ta-obmezhennya-na-dorogakh

Циклон продовжує приносити сніг в Україну: прогноз погоди та обмеження на дорогах

 • 18229 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Циклон із заходу продовжує зумовлювати складні погодні умови в Україні, на ранок четверга, 11 лютого, сніжить у семи областях, ще у двох - сніг з дощем. У східних та південно-східних областях туман. Є обмеження на рух транспорту на в'їзд до Києва і на Закарпатті. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані пресслужб ДСНС та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 11 лютого складні погодні умови: в Україні, крім південного сходу, часом сніг і мокрий сніг, на Закарпатті, вдень і в центральних, місцями північних та Харківській областях з дощем, у західних, вдень і в північних областях значні, Карпатському регіоні сильні опади.

11 лютого у Карпатах, внаслідок проходження чергового активного циклону з Балкан, очікується погіршення погодних умов: мокрий сніг з подальшим переходом у сніг, значний сніг, хуртовина. За добу очікується приріст снігового покриву висотою - до 20 см.

У центральних, північних областях та на Прикарпатті місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; на дорогах країни, крім південно-східної частини, ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом у західних областях на північно-західний, 7-12 м/с, у західній частині пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Температура у північних і більшості західних областей вночі 6-11° морозу, вдень 0-5° морозу; на решті території вночі від 1° тепла до 4° морозу, вдень 1-6° тепла, на крайньому півдні країни 9-14°.

Ситуація на дорогах

На ранок 11 лютого значний, місцями сильний сніг (приріст снігу 2-10 см) у Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській областях. Сніг з дощем у Чернівецькій та Закарпатській областях з утворенням незначної ожеледі на покритті. У східних та південно-східних областях туман.

"Стан покриття на автодорогах державного значення в областях, де останню добу випадав сніг, місцями засніжене, у решті областей - мокре", - вказали дорожники.

На перевальних ділянках доріг Львівської області сніг (за ніч випало від 15 до 20 см на ґрунті), в Закарпатській (Абранський, Ужоцький, Латірський) сніг (5-10 см), на решті перевалах - дощ. Покриття доріг місцями засніжене та мокре відповідно.

На дорогах державного значення проводяться роботи з обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами, розчистки проїзної частини доріг від снігу.

Так, з 7 години 11 лютого продовжують діяти обмеження руху на в’їзд до Києва на автодорогах (М-01 Київ-Чернігів, М-03 Київ-Харків, М-05 Київ-Одеса, М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь), додали у ДСНС.

За інформацією Служби автомобільних доріг, з 6:15 11 лютого введено обмеження руху великовагового автотранспорту на автомобільній дорозі (М-06 Київ-Чоп) у Закарпатській області, вказали у ДСНС.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 907 одиниць техніки (в черговому режимі 1043 одиниці) та 1164 робітників.

Доповнення

Сніговий циклон, який наприкінці доби 10 лютого зайшов в західну Україну, за минулу ніч охопив майже всю Правобережну територію країни. Складні погодні умови, які спостерігаються на заході та півночі, характеризуються випаданням значного снігу, сніговими заметами, дощем при мінусовій температурі повітря.

За даними ДСНС, станом на 7 годину 11 лютого внаслідок складних погодних умов через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП залишається знеструмленими 12 населених пунктів у 2 областях, а саме: Закарпатська – 10 та Чернівецька – 2. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Українські Національні Новини

Суспільство