tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-10

Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від росії

 • 83144 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, що окупанти згенерували станом на 19 травня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

• російські пропагандисти повідомили, що "станнім часом рубль демонструє відчутне зростання". ЗМІ пояснюють це тим, що "курс рубля став абсолютно ринковим". Однак і російські, і закордонні фінансові експерти повідомляють, що "зміцнення рубля відбувається штучно". Це - дезінформація!

• постійний представник рф при ООН в. небензя заявив: "росія має підозри, що експортоване українське зерно йде не нужденним країнам, а в запаси ЄС". Водночас, в мзс рф повідомили, що "росія не перешкоджає експорту зерна України, логістичні проблеми виникли з вини Києва". Це - дезінформація!

• заступник глави уряду рф о. новак заявив, що "з похолоданням "північний потік- 2" стане рятівною ниткою для Європи. Труби ж "їсти не просять", вони лежать на дні Балтійського моря і обов’язково дочекаються часу прийняття російського газового ультиматуму". Це - маніпуляція!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф забезпечує "інформаційне алібі" та готує провокації в Донецькій області - Центр протидії дезінформації

Українські Національні Новини

Суспільство