tse-shaleniy-psikhologichniy-tisk-v-umovakh-energetichnoyi-krizi-gumenyuk-pro-ymovirnu-masovanu-raketnu-ataku

"Це шалений психологічний тиск в умовах енергокризи" - Гуменюк про ймовірну масовану ракетну атаку

 • 640135 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Цілком ймовірно, що демонстративна підготовка до масованої ракетної атаки ворога – це психологічний тиск на населення. Проте, варто бути готовими і до можливих ударів. Про це під час телемарафону повідомила керівниця прес-центру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Усе це в більшості випадків елементи гібридної війни: потужний інформаційний тиск і намагання ворога брязкати зброєю. Вони тиснуть там, де не вистачає інших аргументів. Зокрема, ми знаємо, скільки ракет в них залишилося. Ми розуміємо, що вони здатні застосовувати їх максимально потужно і за конкретним напрямком. Але ми також усвідомлюємо, що зношення тих засобів, за допомогою яких вони так часто випускають ракети, має свої показники, і це теж враховується нашими аналітиками. Це шалений психологічний тиск в умовах створеної енергетичної кризи, коли люди напружені і вишукують моменти виплеснути своє незадоволення», – повідомила Гуменюк.

Деталі

Вона додала, що наразі в Чорному морі перебуває вороже корабельне угруповання, яке проводить повітряну розвідку, а також здійснює підготовку до можливих ракетних ударів, тому що ракетоносії перебувають в готовності.

"Те, що вони можуть виходити на бойовий курс за 2-3 години, треба бути готовими. Цілком імовірно, що це додаткове нагнітання психологічної обстановки і тиск на населення. Але населення має бути готове і попереджене", – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо

У Головному управлінні розвідки Міноборони України не бачать надзвичайної події через зростання кількості авіації російської армії на аеродромі Енгельс у саратовській області.

Українські Національні Новини

Війна