tramp-zasterig-erdogana-schodo-viyskovogo-vtruchannya-v-liviyi

Трамп застеріг Ердогана щодо військового втручання в Лівії

 • 11099 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп застеріг турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана щодо відправки турецьких військ до Лівії. Про це Трамп сказав під час проведеної в четвер, 2 січня, телефонної розмови з турецьким лідером, повідомляє УНН з посиланням на DW.

За словами Трампа, "іноземне втручання" в конфлікт у Лівії може лише ускладнити ситуацію в цій північноафриканській країні.

Нагадаємо, парламент Туреччини більшістю голосів дав "зелене світло" відправці турецьких військ до Лівії. Тривалість наданого парламентом мандата - один рік. Анкара прагне підтримати визнаний ООН уряд національної єдності Лівії у його боротьбі проти сил "Лівійської національної армії" (ЛНА) на чолі з Халіфою Хафтаром.

Утім, поки невідомо, як виглядатиме військова підтримка Туреччиною Лівії. Невідомим залишається також і час початку можливої відправки турецьких військ у Лівію.

У Каїрі цього дня теж висловили невдоволення рішенням парламенту Туреччини та застереження щодо можливої відправки Анкарою військових до Лівії.

Українські Національні Новини

Новини Світу