the-sunday-times-stalo-vidomo-pro-pidgotovku-shtabu-mey-do-dostrokovikh-viboriv-u-listopadi

The Sunday Times стало відомо про підготовку штабу Мей до дострокових виборів у листопаді

 • 8687 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Помічники прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей у таємниці готують план дій на випадок, якщо в листопаді в Сполученому Королівстві пройдуть позачергові парламентські вибори. Про це з посиланням на власні джерела повідомила в неділю газета The Sunday Times, інформує УНН.

Видання зазначає, що такий сценарій цілком можливий в разі провалу переговорів між Лондоном і Брюсселем за умовами Brexit. Мета дострокових виборів - врятувати переговори щодо Brexit і крісло прем'єра для Терези Мей. Зокрема, команда Мей розраховує, що завдяки достроковим виборам до парламенту їм вдасться заручитися їхньою підтримкою нового плану із виходу з Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Лондона закликав до проведення другого референдуму щодо Brexit

За інформацією видання, одна людина з близького кола Мей сказав міністрам, що прем'єр готова піти у відставку наступного літа. Так її команда має намір захистити прем'єра від вотуму недовіри в уряді, ініціювати який готова частина депутатів-торі. Невдоволення політикою Мей і її уряду зростає і всередині країни - як з боку лейбористської опозиції, так і найбільш затятих євроскептиків із правлячої консервативної партії.

Противники Мей у рядах торі мають намір на наступному тижні представити альтернативу її планам, що ще більше послабить позиції глави уряду напередодні щорічної партійної конференції консерваторів (починається 30 вересня). Черговий розкол намічається і в кабінеті Мей, де немає єдиної позиції з імміграційних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції заявили, що ЄС все ще сподівається на угоду з Великою Британією

На тлі відсутності прогресу в справі Brexit у Британії загострилася політична ситуація. Уряд Сполученного Королівства виступає проти ще одного референдуму і сподівається укласти угоду з Брюсселем. Євроскептики вважають параметри підготовлюваної операції “нечесними” і виступають за “жорсткий” Brexit. При цьому в країні діє кампанія People’s Vote, яка закликає до проведення ще одного голосування по Brexit, яке визначить параметри виходу країни з Євросоюзу.

Нагадаємо, офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем за умовами, на яких Велика Британія вийде з ЄС, почалися 19 червня 2017 року в бельгійської столиці. За рік до цього на референдумі з цього питання в Британії перемогу з результатом 51,9% здобули противники євроінтеграції. Переговори стосовно Brexit триватимуть до листопада 2018 року, після чого досягнуту угоду повинні схвалити Європарламент та Вестмінстер. Сам Brexit пройде 29 березня 2019 року, потім, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу