tereza-mey-turbuyetsya-scho-brexit-mozhe-ne-vidbutisya

Тереза Мей турбується, що Brexit може не відбутися

 • 10248 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Прем'єр-міністер Великобританії Тереза Мей вважає, що вихід Великобританії зі складу ЄС (Brexit) може не відбутися, якщо парламенту та уряду в Лондоні не вдасться досягти компромісу щодо відповідного договору з Брюсселем. Про це вона заявила в офіційній заяві, яку поширили в прес-службі її офісу вчора, передає УНН із посиланням на DW.

"Парламент чітко дав зрозуміти, що він стане на заваді виходу з ЄС без угоди. Тепер у нас є серйозний вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім", - повідомила Мей. 

Тереза Мей застерігає, що чим довша буде боротьба за більшість у парламенті, тим вищий ризик, що Сполучене Королівство так і не вийде з ЄС.

"А це означатиме, що Brexit, за який проголосував британський народ, витече у нас крізь пальці. Я це не схвалюю", - додала Мей.

Глава британського уряду зазначила, що не змінює своєї думки: "Ми повинні домогтися Brexit, і для цього нам треба узгодити умови договору".

За словами Мей, найближчими днями вона має намір відвідати Брюсель, щоб просити про відстрочку Brexit. Міністр фінансів Великобританії Філіп Хаммонд заявив 6 квітня на зустрічі міністрів фінансів ЄС в Бухаресті, що він налаштований оптимістично і вважає, що переговори з Лейбористської партією щодо виходу з Євросоюзу приведуть до спільної угоди.

Нагадаємо, ряд Великобританії планує змінити біль про Brexit, включивши в нього положення про необхідність укладення митних угод з Євросоюзом при виході із товариства.

Українські Національні Новини

Новини Світу