temna-storona-kremlya-u-merezhu-zlili-rosiyski-materiali-schodo-ukrayini

"Темний бік Кремля": у мережу злили російські матеріали щодо України

 • 59231 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Група захисників прозорості Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) в п'ятницю опублікувала гігантську колекцію зламаних злитих російських документів, передає УНН з посиланням на The New York Times.

"Велика частина матеріалу, який проливає світло на російську війну в Україні, а також на зв'язки між Кремлем і Російською православною церквою, ділові відносини олігархів і багато іншого, була опублікована в Росії, Україні і в інших місцях, іноді на неясних сайтах", - пише видання.

Обсяг матеріалу - 175 гігабайт - у багато разів перевищує загальний обсяг відомих матеріалів, які були викрадені у Національного комітету Демократичної партії і президентської кампанії Хілларі Клінтон майже три роки тому, зазначає видання.

Основні файли з колекції під назвою "Темна сторона Кремля" включали "сотні тисяч повідомлень і файлів від російських політиків, журналістів, олігархів, релігійних діячів і націоналістів/терористів в Україні", - повідомила група, яка опублікувала матеріали.

Документи включають в себе великий архів матеріалів, вкрадених у Міністерства внутрішніх справ Росії, які WikiLeaks відмовився публікувати в 2016 році.

Також група опублікувала велику колекцію російських електронних листів та інших матеріалів, отриманих російською хакерською групою Shaltai Boltai, документи російського агентства "Рособоронекспорт" і матеріали, пов'язані з фальсифікацією історії з падінням в Україні пасажирського літака МН17 в 2014 році.

Сайт Distributed Denial of Secrets працює приблизно за тією ж моделлю, яка була вперше розроблена WikiLeaks, пише видання - закликає хакерів і викривачів надсилати конфіденційні документи для публікації.

У DDoS при цьому розповіли, що не так давно, коли матеріал щодо РФ було зібрано, але не опубліковано, хтось спробував стерти один з серверів групи. Так що група прискорила публікацію матеріалів на кілька тижнів і зберегла копії архіву в декількох місцях, щоб запобігти їх знищенню.

Нагадаємо, WikiLeaks знайшла підробку в хакерських документах проти пропаганди Росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП